Levande ljus i juletid

Varje år brinner det i upp till 500 bostadsrätter i Sverige. Anledningarna är många men just nu vid juletid (med mörker men även med mysfaktor) bakas det, levande ljus i minsta lilla vrå och mycket ljusslingor överallt är några bidragande orsaker. Alla dessa saker har en faktor gemensam; de kan skapa förödande konsekvenser.

Vi i styrelsen håller oss hela tiden uppdaterade och ser till att vi kan bidra med att förminska riskerna till brand. Detta genom utbildningar och installationer i era boenden. Därav valde vi vid senaste installation av brandvarnare att använda oss av varnare med tio års batteritid. Till saken hör dock att man som boende ändå bör testa att de verkligen fungerar. Så gå gärna runt i ert boende och tryck in testknappen för att se om de fungerar.

Vi har även fått ta del av en mycket användbar film om hur dessa bränder kan uppstå. Ta er lite tid och titta på denna, den är väl värt att titta på.

Klicka här för brandskyddsfilm.

Peter Reindl

Brandsskyddsansvarig Varbergshus nr5