OVK

OVK

Riksbyggen har fått i uppdrag att genomföra den lagstadgade obligatoriska ventilationskontrollen (OVK) i ert hus. Det innebär att vi kommer att utföra en funktionskontroll av ventilationssystemet. Även frånluftskanalerna och imkanalen i kök kommer att rensas. Syftet med kontrollen är att visa att inomhusklimatet är bra och att ventilationssystemet fungerar.

Bravida i Varberg är anlitad att utföra uppdraget och de kommer att starta på måndag den 26/9 och beräknas vara klara med alla lägenheter på tisdag den 4/10. Ni kommer att bli aviserade ca 1 vecka innan startdatum av Bravida. Kan ni inte vara hemma, så kommer Bravida be Er om tillträdde till lägenheten med hjälp av huvudnyckel.

Om ni inte kan vara hemma och inte vill att entreprenören går in med huvudnyckel så ber jag er att kontakta Pär Wikstrand på Bravida som är kontaktperson för uppdraget. Har ni husdjur, larm o d så vänligen kontakta Pär.

Pär Wikstrand 070-591 88 16

Inför kontrollen så ber vi er att ta bort möbler, prydnadssaker, kryddhylla och diverse tillhörigheter i anslutning till fläkt i kök och runt/vid alla frånluftsdon (badrum, ev. Klk).